بیمه بدنهشخص ثالثمقالات

کروکی تصادف رانندگی چیست؟ همه چیز در مورد کروکی

 تصادف رانندگی یکی از حوادثی است که به احتمال خیلی زیاد برای تمامی راننده ها رخ می دهد، یکی از مهمترین مواردی که بعد از تصادف رانندگی باید به آن توجه داشته باشید، کروکی تصادف رانندگی است. در این مطلب همه موارد مهم درباره کروکی را به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد.

کروکی تصادف رانندگی چیست؟‌

کروکی یکی از مدارک مهمی است که برای مقصر نشان دادن و دریافت خسارت کاربرد دارد. در واقع کروکی گزارشی است که مامور راهنمایی و رانندگی بعد از تصادف، از صحنه تصادف تهیه می کند.

لازم به توضیح است اگر خسارت های وارد شده در یک تصادف رانندگی هزینه زیادی ندارد، نیاز به تهیه کروکی نیست. معمولا در تصادفاتی که منجر به خسارت مالی سنگین یا خسارت های جانی شده باشد، نیاز به تهیه کروکی می باشد.

چه زمانی برای دریافت خسارت کروکی لازم است؟

  • خسارت های بیشتر از 20 میلیون تومان

به گزارش بیمه مرکزی برای خسارت های مالی که زیر 2.5 درصد از نرخ دیه در ماه های حرام است، نیاز به کروکی برای پرداخت خسارت نیست. این نرخ با توجه به نرخ دیه در همان سال متغیر می باشد. به طور مثال در سال 1401 برای خسارت های زیر 20 میلیون تومان نیاز به کروکی نیست.  

  • تصادفاتی که منجر به خسارت جانی شده باشد

در تصادفاتی که منجر به وارد شدن خسارت های جانی شده باشد، باید حتما کروکی تهیه شود.

  • زمانی که یکی از طرفین خودرو سنگین باشد

در تصادفاتی که یکی از طرفین خودرو سنگین باشد، باید از مامور راهنمایی و رانندگی درخواست تهیه کروکی نمایید.

  • در زمان تصادف با خودرو نیروی انتظامی یا راهنمایی و رانندگی
  • در زمان تصادف با خودرو که در حال حرکت در دنده عقب است
  • در تصادفات زنجیره ای باید کروکی تهیه شود.
  • در تصادفات چند مرحله ای (خودرو به چند نقطه برخورد کرده باشد.)
  • در تصادفاتی که با موتور سیکلت صورت گرفته باشد.
  • در تصادفاتی که یکی از طرفین گواهینامه نداشته باشد.

کروکی برای دریافت خسارت از بیمه بدنه

در صورتی که شما با یک جسم مانند درخت، جدول، دیوار یا هر چیز دیگر تصادف کرده باشید می توانید با مامور نیروی انتظامی تماس بگیرید تا کروکی تصادف برای شما ترسیم کند تا بتوانید برای دریافت خسارت از بیمه بدنه اقدام کنید. بنابراین کروکی در بیمه بدنه هم کاربرد دارد و مختص بیمه شخص ثالث نیست.

کروکی بیمه بدنه
کروکی بیمه بدنه

تغییر صحنه تصادف برای کشیدن کروکی

بهتر است برای آنکه مامور نیروی انتظامی بتواند کروکی دقیقی ترسیم کند، پس از تصادف اقدام به جابجایی خودرو نکنید. در صورتی که باید خودرو را جابجا کنید، حتما قبل از جابجایی از صحنه تصادف عکس بگیرید و این عکس را به مامور پلیس نشان دهید.

بدون کروکی می توان از بیمه خسارت گرفت؟

در خسارت هایی که کمتر از 2.5 درصد دیه کامل در ماه های حرام باشد، بدون نیاز به کروکی می توان از شرکت بیمه خسارت دریافت کرد. همانطور که گفته شد، در سال 1401 در خسارت های کمتر از 20 میلیون تومان نیاز به کروکی نمی باشد.

انواع کروکی تصادف

در تصادفات رانندگی با توجه به میزان خسارت و نوع تصادف دو نوع کروکی توسط مامور پلیس تهیه می شود که عبارت هستند از:

  • کروکی سازشی
  • کروکی غیر سازشی

کروکی سازشی چیست؟

معمولا در بیشتر تصادفات کروکی سازشی توسط مامور راهنمایی و رانندگی تهیه می شود. این نوع کروکی در تصادفاتی که خسارت های وارده کمتر از سقف تعهدات شرکت بیمه گر باشد تهیه می شود. به طور مثال در سال 1401 در تصادفاتی که خسارت های وارد شده کمتر از 400 میلیون تومان است، کروکی سازشی کشیده می شود.

شخص غیر مقصر با به همراه داشتن کروکی سازشی و مراجعه به شرکت بیمه گر می تواند خسارت خودرو خود را دریافت کند.

کروکی غیر سازشی چیست؟

این کروکی دارای دو صفحه است و در برخی از تصادفات تهیه خواهد شد. کروکی غیر سازشی در تصادفاتی تهیه می شود که خسارت های وارد شده بالاتر از سقف تعهدات شرکت بیمه گر باشد یک تصادف منجر به وارد شدن خسارت به اشخاص شده باشد.

این کروکی دارای دو صفحه است که در صفحه اول آن تمامی جزئیات حادثه توسط مامور پلیس نوشته می شود و در صفحه دوم گزارش کاملی از شرح وقوع حادثه و افسر راهنمایی رانندگی نوشته می شود.

لازم به توضیح است در تصادفاتی که راننده غیر مقصر تمایل به دریافت افت قیمت خودرو خود داشته باشد، باید کروکی غیر سازشی توسط پلیس نوشته شود. همچنین در صورتی که یکی از طرفین حادثه به رای افسر اعتراض داشته باشد، باید کروکی غیر سازی نوشته شود.

ایا بدون کروکی می توان از بیمه خسارت گرفت؟

همانطور که قبل تر هم گفته شد، این موضوع بستگی به خسارت های وارد شده دارد. در سال 1401 اگر خسارت های یک تصادف رانندگی کمتر از 20 میلیون تومان باشد، می توان بدون داشتن کروکی هم خسارت دریافت کرد.

اما در خسارت های بیشتر از 20 میلیون تومان، یا تصادفاتی که منجر به خسارت های جانی شده باشد، برای دریافت خسارت باید حتما کروکی به همره داشته باشید.

اعتراض به کروکی

یکی از سوالاتی که معمولا پرسیده می شود این است که آیا می توان به کروکی اعتراض کرد؟ بله، در صورتی که شما به کروکی تهیه شده اعتراض داشته باشید می توانید به دادگاه مراجعه کنید و شکایت خود را ثبت نمایید. در این صورت تمامی مدارک شما بررسی می شود و قاضی مجددا رای خود را اعلام می کند.

کلام پایانی

در این مطلب به طور کامل در مورد کروکی تصادف رانندگی توضیح داده شد. به طور خلاصه باید بدانید در خسارت های بالاتر از 20 میلیون شما باید اقدام به دریافت کروکی نمایید تا بتوانید از شرکت بیمه خسارت دریافت کنید، اما در خسارت های پایین تر نیاز به تهیه کروکی نیست.

در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید آنرا در انتها همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید
    یک نفر با من تصادف کرده و تقریبا نزدیک 12 میلیون به ماشین من خسارت وارد شده
    افسر اومد و کروکی نکشید، الان من میتونم از بیمه شخص ثالث طرف مقابل خسارت بگیرم یا باید حتما کروکی باشه؟

    1. سلام ایمان جان
      در سال 1401 در خسارت های زیر 20 میلیون تومان نیاز به کروکی برای دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا