بیمه عمر و سرمایه گذاریمقالات

بررسی بیمه عمر از نظر شرعی – آیا بیمه عمر حلال است؟

بیمه عمر یکی از بیمه های کاربردی و مناسب با مزایا و پوشش های فراوان می باشد که شما با خرید این بیمه می توانید سرمایه گذاری مناسبی را در طولانی مدت تجربه کنید، اما سوالی که برای بیشتر افراد پیش آمده است این است که ایا بیمه عمر حرام است یا حلال، لذا در این صفحه به بررسی بیمه عمر از نظر شرعی خواهیم پرداخت.

بیمه عمر چیست؟

بیمه عمر یک بیمه نامه انفرادی و گروهی است که برای افراد در سنین مختلف قابل صدور می باشد، شما با خرید این بیمه نامه در طول مدت بیمه عمر تحت پوشش های بیمه ای مختلفی قرار میگیرید و پس از پایان قرارداد می توانید تمامی حق بیمه های پرداخت شده خود را به همراه سود آن دریافت کنید.

بررسی بیمه عمر از نظر شرعی

در این بیمه نامه شما حق بیمه مشخصی را به صورت سالیانه به شرکت بیمه گر می پردازید و در ازای پرداخت این حق بیمه، تحت پوشش های بیمه ای مختلفی قرار خواهید گرفت و اگر حادثه ای برای شما رخ دهد، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت خسارت به شما می باشد. همچنین تمامی حق بیمه های پرداختی شما پس از کسر هزینه های بیمه گری در محیطی به نام سبد اندوخته ذخیره شده و به آن سود مشارکت تعلق خواهد گرفت. در زمان پایان قرارداد بیمه عمر تمامی حق بیمه های ذخیره شده در سبد اندوخه به همراه سود آن به صورت یکجا یا مستمری ماهیانه قابل برداشت می باشد، لذا بیشتر افراد با این سوال مواجه می شوند که آیا این بیمه نامه از نظر شرعی ایرادی دارد یا خیر؟

به طور کلی بیمه عمر از نظر شرعی کاملا حلال بوده و هیچ ایرادی ندارد، پاسخ مراجع تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:

پاسخ مراجع تقلید در مورد بیمه عمر

آیت الله خامنه ای:

اگر بر طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان پرداخت می‌شود مانع ندارد.

آیت الله سیستانی:

اگر معامله شرعى انجام دهد و مثلاً در قرارداد، تعیین مقدار سود نکند بلکه فقط نسبتى از سود را براى او معین کند اشکال ندارد. اما اگر اساس معامله بر پرداخت مبلغى به عنوان سود در مدت مقرر باشد ربا و حرام است.

آیت الله صافی گلپایگانی:

اگر سرمایه‌گذاری واقعی باشد و درصدی اضافه بابت سود آن بدهند مانعی ندارد و اما اگر قرض به شرط زیاده باشد ربا و حرام است.

آیت الله مکارم شیرازی:

1. بیمه یکى از عقود مستحدثه است که در عرف عقلاً معمول است، و چنانچه شرایط عامّه عقود در آن جمع باشد، شرعاً اشکالى ندارد، و باید طبق قراردادى که بسته شده عمل شود، و مى‌توان سهمیّه افراد مورد نظر را به صورت درصدى، نه ریالى، تعیین کرد، و مشمول ادّله وجوب وفای به عقد است.

2. هرگاه این قرارداد به عنوان مضاربه و یا شرکت در یک کار سود‌آور بوده باشد و آنچه را بیمه می‌پردازد به عنوان سود محسوب شود مانعی ندارد.

آیت الله نوری همدانی:

چنانچه سود تحت عنوان عقود شرعی صحیح باشد، بلااشکال باشد.

حکم قرارداد بیمه عمر چیست؟

قرارداد بیمه عمر بین بیمه گذار و شرکت بیمه گر منعقد شده و به این معنی است که بیمه گذار مبلغ مشخصی به صورت سالیانه یا ماهیانه به شرکت بیمه گر پرداخت می کند و در صورتی که بیمه شده در طول مدت قرارداد فوت کند یا حادثه ای برای وی رخ دهد، شرکت بیمه باید به او یا ذی نفعانش خسارت پرداخت کند، که قرارداد بیمه عمر هیچ ایراد و مشکل شرعی ندارد.

جمع بندی

در این صفحه بیمه عمر را از نظر شرعی به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم، لذا اگر برای خرید این بیمه نامه دو دل بودید، می توانید با خیالی راحت و اسوده برای خرید آن اقدام نمایید. بیمه عمر یک بیمه نامه بسیار مناسب و کاربردی برای افراد در تمامی سنین می باشد که مزایای زیادی به دنبال دارد، اگر قصد خرید این بیمه کاربردی را دارید می توانید به صفحه بیمه عمر در همین وب سایت مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایید. همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال و ابهام در مورد بیمه عمر و سرمایه گذاری از نظر شرعی، حتما آنرا در انتها این مقاله از ما بپرسید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما عزیزان باشند.

منبع: اسلام کوئست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا