بیمه مسئولیتمقالات

بیمه مسئولیت وکلا دادگستری چیست و چه خساراتی را جبران می کند

بیمه مسئولیت حرفه ای وکلا دادگستری برای جلوگیری از خسارت های ناشی از اشتباه و کوتاهی غیر عمدی وکلا که باعث زیان های مالی به موکل شود صادر می گردد. بیمه مسئولیت معمولا برای جلوگیری از خسارت وارده به اشخاص ثالث خریداری می شود.

 این بیمه نامه یکی از بیمه نامه های پرکاربرد بین وکلا دادگستری می باشد که در ادامه این مقاله به طور کامل به بررسی  آن می پردازیم.

خسارت های پرداختی در بیمه مسئولیت حرفه ای وکلا دادگستری

در بیمه وکلا دادگستری شرکت بیمه متعهد می شود در صورت رخ دادن برخی از حوادث و وارد شدن خسارت های مالی به وکیل یا موکل هزینه آنرا به شخص خسارت دیده پرداخت می کند. در ادامه به بررسی جامع خسارت ها در بیمه مسئولیت مدنی وکلا می پردازیم.

انواع خسارت های پرداختی در این بیمه نامه

  • پرداخت حق الزحمه وکلا
  • پراخت خسارت های مالی موکلین

حق و الزحمه وکلا

هنگامی که موکل قبل از پرداخت حق الزحمه وکیلش فوت کند، یا دچار نقص عضو شود و توانایی پرداخت حق الزحمه را نداشته باشد، در صورتی که وکیل، بیمه مسئولیت حرفه ای وکلا دادگستری خریداری کرده باشد، شرکت بیمه حق الزحمه وی را به طور کامل می پردازد.

بیمه-مسئولیت-وکلا

پرداخت خسارت های مالی به موکل

همانند بیمه مسئولیت حرفه ای پزشکان در این بیمه نامه اگر در پی کوتاهی غیر عمد وکیل، خسارت های مالی به موکل وارد شود، شرکت بیمه ما موظف به پرداخت خسارت های وارده به موکل می باشد.

لازم به توضیح است، در صورتی که مشخص شود، کوتاهی وکیل عمدی بوده و وی از این کوتاهی نفع می برد، شرکت بیمه هیچگونه خسارتی به بیمه گذار پرداخت نخواهد کرد.

خسارت های خارج از پوشش بیمه مسئولیت وکلا

این بیمه نامه نیز مانند اکثر بیمه نامه ها برخی از خسارت ها را تحت پوشش قرار نمی دهد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

  • خسارت های ناشی از کوتاهی های عمدی و تقلب
  • خسارت هایی که مشخص شود، بیمه گذار از آن نفع می برد
  • خسارتهای مربوط به مسئولیت مدنی ناشی از قراردادهایی که بیمه گذار با دیگران (غیر از موکلین) منعقد نموده است
  • خسارت هایی ناشی از تشعشعات هسته ای و رادیواکتیو
  • خسارت های ناشی از آشوب و شورش
مشاوره رایگان بیمه مسئولیت وکلا دادگستری

تعهدات بیمه گذار

این بیمه نامه با اظهارات شخص بیمه گذار یا همان وکیل منعقد می شود، حتی حق بیمه تعیین شده نیز با توجه به گفته های بیمه گذار مشخص می گردد. بنابراین در بیمه مسئولیت حرفه ای وکلای دادگستری، بیمه گذار تعهداتی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

  • اگر در مدت قرارداد بیمه نامه هر گونه تغییری در موضوع بیمه نامه رخ دهد، شخص بیمه گذار موظف به اعلام این تغییرات به بیمه گر می باشد
  • در این بیمه نامه نیز، همانند بیمه بدنه مبلغی به عنوان فرانشیز به عهده شخص بیمه گذار است.
  • بيمه‌گذار موظف است وقوع هرگونه حادثه مرتبط با موضوع اين قرارداد و همچنين هر نوع ادعا و مطالبه موكلين عليه خود كه به اين قرارداد مربوط شود را در اولين زمان ممكن و حداكثر ظرف مدت پنج روز از تاريخ اطلاع خود از وقوع آن به اطلاع بيمه‌گر برساند؛ اعم از اينكه مطالبه و ادعا كتبي يا شفاهي يا به صورت ارسال اظهارنامه و يا اقامه دعوي در مراجع قضايي باشد. و همچنین موظف است، نام و نشاني مطالبه‌كننده يا اقامه‌كننده دعوی، مشخصات زيان‌ديده، مبلغ مورد ادعا و هرگونه اطلاعات، مشخصات، هر نوع سند و مدرک كه در اين‌باره در اختيار دارد، و همچنین نكات ديگر مربوط به موضوع را به بيمه‌گر تسليم و با بيمه‌گر در تحقيقات و رسيدگي و دفاع همکاری نمايد.
  • عدم انجام تعهدات فوق در مهلت مقرر جز در شرايط فورس ماژور به بيمه‌گر حق خواهد داد كه قرارداد را فسخ و جبران خسارت‌هایي را كه از اين جهت متوجه او مي شود از بيمه‌گذار طلب نمايد. 

مبلغ حق بیمه مسئولیت وکلا

یکی از موارد حائز اهمیت در بیمه مسئولیت وکلا، مبلغ حق بیمه آن می باشد، لازم به ذکر است که نرخ این بیمه نامه به موارد مختلفی بستگی دارد و نمی توان قیمت مشخصی برای آن در نظر گرفت. برای تعیین حق بیمه باید به شرکت بیمه گر مراجعه فرمایید تا کارشناسان با بررسی شرایط بیمه نامه، مبلغ حق بیمه وکلا را تعیین نمایند.  

فسخ قرارداد

در صورتی که هر کدام از طرفین قرارداد، از عملکرد طرف مقابل ناراضی باشد می تواند اقدام به فسخ قرارداد نماید.

فسخ از طرف بیمه گر

اگر اظهارات بیمه گذار خلاف واقعیت باشد، یا از گفتن برخی از اطلاعات خودداری نماید، یا بیمه گذار حق بیمه خود را به موقع نپردازد، شرکت بیمه می تواند اقدام به فسخ قرارداد نماید.

فسخ از طرف بیمه گذار

در صورتی که فعالیت شرکت بیمه به هر دلیلی متوقف گردد یا در پرداخت خسارت کوتاهی کند، بیمه گذار می تواند اقدام به فسخ قرارداد نماید.

فسخ قرارداد بیمه مسئولیت وکلا دادگستری

مدت بیمه نامه

مدت بیمه مسئولیت وکلا یکساله است و اگر هیچکدام از طرفین قرارداد اقدام به فسخ آن نکند، بیمه نامه به صورت خودکار تمدید شده و بیمه گذار موظف به پرداخت حق بیمه به بیمه گر می باشد.

مشاوره رایگان

در این مقاله به اکثر موارد در بیمه مسئولیت وکلا پرداخته شد، امید است توانسته باشیم به اکثر سوالات شما در رابطه با این بیمه نامه پاسخ داده باشیم.

در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد بیمه مسئولیت حرفه ای وکلا دادگستری آنرا در انتهای همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما باشند.

همچنین می توانید با برقراری تماس با نمایندگی 1240 بیمه ما از مشاوره رایگان ما استفاده کنید تا مشاورین ما شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا