بیمه مسئولیتمقالات

معرفی و بررسی جامع تمامی کلوز های بیمه مسئولیت

بیمه مسئولیت یکی از بیمه نامه های کاربردی برای اکثر مشاغل است و خسارت های وارد شده به اشخاص ثالث را جبران می کند. به واسطه این بیمه نامه، شخص بیمه گذار می تواند مسئولیت خود را در قبال اشخاص ثالث به شرکت بیمه گر محول کند. لازم به توضیح است که بیمه مسئولیت دارای کلوز های بیمه ای مختلفی است و به همین خاطر خسارت های متنوعی در این بیمه نامه قابل جبران خواهد بود، در این مقاله قصد معرفی و بررسی تمامی کلوز های بیمه مسئولیت را داریم، پس برای آشنایی کامل با این موارد حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.

کلوز های بیمه مسئولیت چیست؟

کلوز های بیمه مسئولیت در واقع همان پوشش های بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان است که خسارت های وارد شده به کارکنان و اشخاص ثالث را جبران می کند. شرکت های بیمه تقریبا تمامی حوادثی که ممکن است در محل کار رخ دهد را از قبل پیش بینی کرده اند و با ارائه این پوشش ها به بیمه گذاران سعی در کاهش خسارت های وارد شده به اشخاص ثالث و کارفرمایان دارند.

مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان چیست؟

یکی از انواع بیمه مسئولیت است که مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان را بر عهده خواهد گرفت، بر اساس این بیمه در صورتی که کارفرما مقصر اصلی زیان های وارد شده به کارکنان و کارمندان شناخته شود، موظف به پرداخت خسارت می باشد، اما این بیمه نامه، مسئولیت کارفرمایان را بر عهده گرفته و شرکت بیمه گر موظف به جبران خسارت خواهد بود. این بیمه نامه در واقع یکی از شاخه های بیمه مسئولیت حرفه ای می باشد.

کلوز های بیمه مسئولیت

همانطور که گفته شد، کلوز های بیمه مسئولیت در واقع همان پوشش های تکمیلی بیمه نامه است که به واسطه این پوشش ها، انواع خسارت های وارد شده به اشخاص ثالث قابل جبران خواهد بود. در جدول پایین تمامی کلوز های بیمه مسئولیت عنوان شده است.

شماره کلوزعنوان کلوز
1حوادث ناشی از وسایل نقلیه موتوری
2جبران هزینه های پزشکی
3تبصره یک ماده 66 قانون تامین اجتماعی تا سقف تعین شده
4مسئولیت بیمه گذار در قبال اشخاص ثالث
5افزایش ریالی دیه
6تعداد دیات و دیات غیر مسری
7ماموریت خارج از کارگاه
8مسئولیت مجری ذیصلاح ساختمانی
9نوسان تعداد کارکنان تا 20 درصد زمان صدور بیمه نامه
10غرامت دستمزد روزانه
11هزینه های دستمزد پرداختی به کارشناس
12مسئولیت بیمه گذار در قبال کارکنان عوامل اجرایی
13مسئولیت بیمه گذار در قبال شخص عوامل اجرایی
کلوز های بیمه مسئولیت

شرح کلوز های بیمه مسئولیت

در جدول بالا تمامی کلوز های بیمه مسئولیت ذکر شد، لذا در ادامه می توانید توضیحات و شرح این کلوز ها را مطالعه فرمایید.

کلوز شماره 1

عنوان: حوادث ناشی از وسایل نقلیه موتوری

شرح: بر اساس این پوشش، خسارت های وارد شده به اشخاص ثالث که ناشی از وسایل نقلیه موتوری باشد، توسط شرکت بیمه گر قابل جبران خواهد بود. لازم به ذکر است که تهیه این پوشش اجباری نیست و بیمه گذار می تواند با توجه به درخواست خود این کلوز را فعال یا غیر فعال کند. دقت داشته باشید در صورت عدم تهیه این پوشش، مسئولیت پرداخت خسارت های ناشی از وسایل نقلیه موتوری بر عهده کارفرما می باشد.

کلوز شماره 2

عنوان: جبران هزینه های پزشکی

جبران هزینه های پزشکی
جبران هزینه های پزشکی

شرح: با توجه به این کلوز، در صورتی که به علت رخ دادن حادثه، خسارتی به اشخاص ثالث وارد شود و شخص زیان دیده نیاز به فوریت های پزشکی داشته باشد، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت هزینه های پزشکی اشخاص ثالث می باشد. در صورت عدم تهیه این پوشش، جبران هزینه های پزشکی بر عهده کارفرما خواهد بود. لازم به توضیح است در بیمه مسئولیت اگر فوتی رخ داده باشد، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت غرامت فوت و دیه فوت می باشد و این پوشش برای زمانی کاربرد دارد که شخص نیاز به خدمات درمانی و بیمارستانی داشته باشد.

کلوز شماره 3

عنوان: تبصره یک ماده 66 قانون تامین اجتماعی تا سقف تعین شده

شرح: ماده 66 قانون تامین اجتماعی می گوید: در صورتیکه ثابت شود وقوع حادثه مستقیماً ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماري ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرمایان یا نمایندگان او بوده، سازمان تامین اجتماعی و سازمان خدمات درمانی، هزینه هاي مربوط به معالجه و غرامات و مستمري ها و غیره را پرداخته و طبق ماده 52 این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد نمود. با این توضیح که این پوشش تکمیلی صرفا حوادث را در بر می گیرد و بیماریها را شامل نمی شود.

کلوز شماره 4

عنوان: مسئولیت بیمه گذار در قبال اشخاص ثالث

شرح: بر اساس این پوشش در خسارت هایی که بیمه گذار مقصر شناخته شود و باعث وارد شدن خسارت به اشخاص ثالث شود، شرکت بیمه گر این خسارت ها را پرداخت خواهد کرد. لازم به ذکر است در صورت عدم انتخاب این پوشش، اگر کارفرما مقصر باشد، باید تمامی خسارت های وارد شده به اشخاص ثالث از جمله هزینه های پزشکی یا دیه فوت را پرداخت کند. در این پوشش منظور از اشخاص ثالث، افراد غیر مرتبط با کار می باشد.

کلوز شماره 5

عنوان: افزایش ریالی دیه طی یکسال، دو سال و سه سال آتی

شرح: همانطور که می دانید نرخ دیه هر ساله افزایش پیدا می کند، بنابراین با انتخاب این پوشش می توان تعیین کرد که در سال های آینده با توجه به نرخ دیه، سقف پوشش های بیمه ای نیز افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است که کارفرما می تواند تعیین کند که در طول مدت قرارداد بیمه مسئولیت نرخ دیه یکبار، دو بار یا سه بار افزایش یابد.

کلوز شماره 6

عنوان: تعداد دیات و دیات غیر مسری تا سقف ….

شرح: در صورتی که شخص زیان دیده دچار نقص عضو کامل و دائم هر کدام از اعضا شود و با تشخیص مراجع قضایی بیشتر از یک دیه به وی تعلق بگیرد، این پوشش کاربردی می باشد. به طور مثال فرض کنید که شخص در یک حادثه از ناحیه هر دوچشم نابینا شود و هر دو دست وی از کار بیافتد، در این صورت 2 دیه به وی تعلق خواهد گرفت، بنابراین در صورتی که این کلوز در بیمه مسئولیت غیر فعال باشد، شرکت بیمه گر فقط یک دیه را پرداخت خواهد کرد.

کلوز شماره 7

عنوان: ماموریت خارج از کارگاه

شرح: در بیمه مسئولیت، اگر حادثه ای در محیط کارگاه رخ دهد، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت خسارت خواهد بود، اما اگر هر کدام از کارمندان به دلیل انجام ماموریت خارج از کارگاه دچار آسیب و صدمه شوند، شرکت بیمه گر تعهدی برای پرداخت خسارت ندارد، اما به موجب این پوشش، پرداخت خسارت های ناشی از ماموریت خارج از کارگاه یا محیط کار بر عهده بیمه گر می باشد.

کلوز شماره 8

عنوان: مسئولیت مجری ذیصلاح ساختمان

شرح: بر اساس این پوشش، مسئولیت مجری ذیصلاح ساختمانی در قبال خسارت های وارد شده به کارکنان پروژه بر عهده شرکت بیمه گر می باشد. لازم به ذکر است که در این بیمه نامه، مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان بر عهده شرکت بیمه گر می باشد، اما مسئولیت مجری ساختمانی در تعهد بیمه گر نیست، اما به موجب این پوشش می توان این مسئولیت را به شرکت بیمه گر محول نمود. با فعال کردن این پوشش، اگر به دلیل کوتاهی مجری ساختمانی حادثه ای رخ دهد و خسارتی به کارکنان پروژه وارد گردد، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت خسارت های وارد شده به کارکنان زیان دیده می باشد.

کلوز شماره 9

 عنوان: نوسان تعداد کارکنان تا 20 درصد زمان صدور بیمه نامه

شرح: برای صدور بیمه مسئولیت، کارفرما موظف است تعداد دقیق کارکنان خود را به شرکت بیمه گر اعلام نماید. روشن است حق بیمه پرداختی با توجه به تعداد کارکنان تعیین شده محاسبه می شود. در طول مدت قرارداد ممکن است تعداد کارکنان زیاد یا کم شود و کارفرما موظف است که طی یک الحاقیه این موضوع را به اطلاع شرکت بیمه گر برساند، اما اگر به هر دلیلی بعد از صدور بیمه نامه تعداد کارکنان زیاد شود و بیمه گر از این موضوع بی اطلاع باشد، در صورت رخ دادن حادثه، خسارت کمتری به کارکنان پرداخت خواهد شد، اما بر اساس این پوشش، در این مواقع 20 درصد خسارت بیشتری پرداخت می شود، روشن است اگر تعداد کارمندان جدید بیش از 20 درصد باشد، پرداخت الباقی خسارات بر عهده کارفرما است.

کلوز شماره 10

عنوان: غرامت دستمزد روزانه

هزینه دستمزد روزانه کارشناس

شرح: ممکن است حادثه اتفاق افتاده در محیط کار باعث خانه نشین شدن برخی از کارکنان شود، لذا با استفاده از این پوشش، شرکت بیمه گر به کارکنان زیان دیده که توانایی کار کردن ندارند، دستمزد روزانه تا زمان بهبودی پرداخت می کند. لازم به توضیح است که مسئولیت پرداخت غرامت دستمزد روزانه بر عهده بیمه تامین اجتماعی می باشد اما ممکن است در شرایط خاص، دادگاه، کارفرما را مسئول پرداخت این خسارت تشخیص دهد و این پوشش برای این شرایط کاربرد دارد.

کلوز شماره 11

عنوان: هزینه های دستمزد پرداختی به کارشناس یا هیات کارشناسی

هزینه دستمزد روزانه کارشناس
هزینه دستمزد روزانه کارشناس

شرح: پس از وقوع حادثه، کارشناس حوادث وظیفه بررسی این حادثه و تعیین درصد تقصیر هر یک از افراد را دارد. پس از اعلام رای کارشناس حوادث، کارفرما می تواند اعتراض کند تا حادثه مجددا بررسی شود. پس از اعتراض کارشناس، یک تیم 3 الی 7 نفره این حادثه را بررسی خواهد کرد و پرداخت هزینه بررسی مجدد بر عهده شخص معترض می باشد. اما با فعال کردن این پوشش، شرکت بیمه گر این هزینه را طبق تعرفه کانون کارشناسان رسمی دادگستری پرداخت خواهد کرد.

کلوز شماره 12

مسئولیت بیمه گذار در قبال کارکنان عوامل اجرایی

شرح: کارفرما دارای کارمندان مختلفی می باشد که در بیمه مسئولیت، این کارمندان تحت پوشش خواهند بود، اما اگر کارفرما دارای پیمانکار باشد و پیمانکار تعداد کارگر داشته باشد، اگر برای کارگران پیمانکار حادثه ای رخ دهد، ممکن است کارفرما مسئول اصلی این حادثه شناخته شود که با این پوشش، خسارت های وارد شده به کارکنان عوامل اجرایی مانند پیمانکاران و … تحت پوشش شرکت بیمه می باشد.

کلوز شماره 13

عنوان: مسئولیت بیمه گذار در قبال شخص عوامل اجرایی

شرح: از آنجایی که پیمانکاران و عوامل اجرایی جزء کارگران به حساب نمی آیند، اگر حادثه ای برای این افراد رخ دهد و کارفرما مقصر شناخته شود، پرداخت این خسارت ها توسط بیمه مسئولیت امکان پذیر نمی باشد، اما پوشش مسئولیت بیمه گذار در قبال شخص عوامل اجرایی این مشکل را برطرف کرده است، به واسطه این پوشش، اگر حادثه ای برای عوامل اجرایی مانند پیمانکاران و … رخ دهد، مسئولیت پرداخت خسارت بر عهده شرکت بیمه گر می باشد.

فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت

فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت
فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت

برای خرید این بیمه نامه، لازم است که فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت را به طور کامل تکمیل و کلوز های درخواستی را علامت بزنید. در لینک پایین می توانید فرم پیشنهاد بیمه نامه را مشاهده فرمایید.

کلام پایانی

همانطور که مشاهده کردید بیمه مسئولیت دارای 13 کلوز یا پوشش تکمیلی می باشد و به واسطه این پوشش ها اکثر خسارت های وارد شده به کارفرما قابل پرداخت خواهد بود. برای خرید و یا استعلام این بیمه نامه به صفحه بیمه مسئولیت در وب سایت ما مراجعه فرمایید. همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد کلوز های بیمه مسئولیت، آنرا در انتها این مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما عزیزان باشند.

4/5 - (1 امتیاز)

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام
    یکی از کارمندان من برای انجام یکسری از کارها باید مدام شرکت را ترک کند، میخوام بدونم که اگر حادثه ای در بیرون از شرکت برای ایشون رخ بده، بیمه مسئولیت جبران خسارت میکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا