بیمه مسئولیتمقالات

بیمه آسانسور و پوشش های آن + بیمه مسئولیت آسانسور

امروزه در اکثر مجتمع های مسکونی و تجاری از آسانسور استفاده می شود، اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که شما هم، روزانه چندین بار از آسانسور در حال استفاده می باشید، اما آیا آسانسور کاملا بی خطر است؟ قطعا اینطور نیست و همیشه احتمال رخ دادن حادثه در آسانسور وجود دارد. به همین خاطر بیمه نامه ای تحت عنوان بیمه آسانسور یا بیمه مسئولیت آسانسور ارائه شده است و خسارت هایی که ممکن است در محیط آسانسور رخ دهد را تحت پوشش قرار خواهد داد.  

لازم به ذکر است در صورتی که به علت مشکلات آسانسور، حادثه ای برای اشخاص رخ دهد، مسئولیت پرداخت خسارت های وارد شده به افراد، بر عهده مالک یا مدیر ساختمان خواهد بود، بنابراین خرید بیمه مسئولیت آسانسور برای این دسته از افراد بسیار ضروری می باشد.

بیمه آسانسور چیست؟

بیمه آسانسور یکی از بیمه های مسئولیت است که خسارت های وارد شده به اشخاص در آسانسور را پرداخت می کند. باید بدانید اگر هر حادثه ای برای اشخاص در آسانسور رخ دهد، مسئولیت پرداخت این خسارت ها به عهده مدیر آن ساختمان می باشد، بنابراین اگر چه حوادثی که ممکن است در آسانسور رخ دهد کم است، اما داشتن این بیمه نامه می تواند برای مدیران ساختمان بسیار کاربردی باشد.

پوشش-های-بیمه-آسانسور

مسئولیت خرید بیمه آسانسور به عهده چه کسی می باشد؟

بیمه آسانسور اجباری نیست اما در صورتی که در آسانسور حادثه ای برای اشخاص رخ دهد، فرد مقصر باید خسارت های وارد شده به شخص آسیب دیده را پرداخت نماید. برخی از افراد بر این باورند که پرداخت خسارت های وارد شده به اشخاص در اثر استفاده از آسانسور با شرکت تولید کننده و نصب کننده آسانسور می باشد و برخی دیگر فکر می کنند که پرداخت اینگونه هزینه ها به عهده مدیر ساختمان است.

باید بدانید در این گونه حوداث هر دو طرف مقصر هستند و باید خسارت پرداخت نماید. به طور مثال در یک حادثه مدیر ساختمان 60% و شرکت نصب کننده آسانسور 40% مقصر شناخته می شوند. در این صورت باید هر دو طرف با توجه به میزان تقصیر، خسارت پرداخت نمایند. به همین خاطر توصیه می شود هر دو طرف بیمه آسانسور را تهیه کنند.

آیا بیمه آسانسور اجباری است؟

در صورتی که مدیر ساختمان باشید حتما این سوال برایتان پیش آمده که آیا خرید این بیمه نامه اجباری است؟ خیر بیمه آسانسور اجباری نیست و شما با تهیه نکردن آن جریمه نخواهید شد، اما در صورت رخ دادن هر حادثه ای برای اشخاص به علت نقص آسانسور، پرداخت خسارت های آن به عهده شما می باشد.

به طور مثال در صورتی که به علت رخ داده حادثه ای برای آسانسور، دو تن از افراد فوت کنند، شما موظف به پرداخت دیه کامل این اشخاص خواهید بود. پرداخت این خسارت ها برای مدیر ساختمان بسیار سنگین خواهد بود، لذا توصیه می شود حتما بیمه آسانسور را برای منزل مسکونی خود تهیه نمایید. از طرفی این بیمه نامه یکی از بیمه های ارزان قیمت به شمار می رود که می تواند از هزینه های سنگین جلوگیری نماید، لذا داشتن بیمه آسانسور در کاهش هزینه ها بسیار موثر خواهد بود.

وظایف مدیر ساختمان در نگهداری از آسانسور

مدیران ساختمان باید بدانند در نگهداری از آسانسور وظایف و مسئولیت هایی دارند که این وظایف عبارت هستند از:

  • قرارداد بستن با شرکت های سرویس آسانسور برای سرویس های دوره ای
  • بررسی گواهی استاندارد آسانسور. دقت کنید داشتن این گواهی برای آسانسور ها اجباری می باشد.
  • قرارداد بستن با شرکت‌های دارای پروانه طراحی و مونتاژ جهت دریافت سالیانه استاندارد آسانسور

خسارت های تحت پوشش بیمه آسانسور

قبل تر به طور کامل در مورد بیمه آسانسور صحبت شد، اما این بیمه نامه دارای چه پوشش هایی می باشد؟

پرداخت غرمت فوت یا نقص عضو

در صورتی که در پی رخ دادن حادثه در آسانسور، اشخاص فوت نمایند، دیه اشخاص فوت شده توسط این بیمه نامه پرداخت خواهد شد.

هزینه های پزشکی ناشی از حادثه

در صورتی که به علت رخ دادن حادثه برای اسانسور، اشخاص دچار آسیب شوند، هزینه های پزشکی وارد شده به اشخاص تا سقف مشخص پرداخت خواهد شد.

خسارت های وارد شده به بار 

پوشش بار یکی از پوشش های اضافی بیمه آسانسور می باشد که در آن خسارت های وارد شده به بار پرداخت می شود. این پوشش برای اسانسور های باری کاربرد دارد.

دقت داشته باشید در صورتی که افراد درون آسانسور بیشتر از تعداد مجاز باشند، تنها خسارت های وارد شده به تعداد استاندارد پرداخت خواهد شد. به طور مثال اگر ظرفیت آسانسور 4 نفر باشد و 5 نفر در آسانسور باشند و دچار خسارت شوند، تنها خسارت های وارد شده به 4 نفر از آنان پرداخت خواهد شد.

هزینه های وارد شده به بدنه آسانسور

باید بدانید هزینه های وارد شده به بدنه آسانسور در این بیمه نامه پرداخت نخواهد شد. در صورتی که تمایل دارید خسارت های وارد شده به آسانسور را از شرکت بیمه دریافت کنید باید اقدام به خرید بیمه آتش سوزی نمایید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می شود به مطلب بیمه آتش سوزی چیست در همین وب سایت مراجعه فرمایید.

قیمت بیمه آسانسور

بیمه آسانسور یکی از بیمه های ارزان قیمت است که می توان آنرا با حق بیمه پایین به صورت سالیانه تهیه کرد. قیمت این بیمه نامه به موارد مختلفی بستگی دارد که این موارد عبارت هستند از:

  • نرخ دیه کامل در هر سال
  • عمر آسانسور
  • نوع کاربری آسانسور
  • پوشش های بیمه آسانسور
  • سقف پوشش ها
  • ریسک بیمه نامه
  • تعداد طبقات ساختمان

خرید بیمه آسانسور

در این صفحه در مورد بیمه آسانسور و مزایای آن به طور کامل توضیح داده شد، بنابراین در صورتی که مدیر یا مالک ساختمان هستید و قصد خرید این بیمه نامه را دارید می توانید از صفحه خرید بیمه مسئولیت درخواست خود را ثبت کنید یا با شماره زیر تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

کلام پایانی

بیمه آسانسور یک بیمه اختیاری و بسیار کاربردی است که می تواند از هزینه های مختلفی جلوگیری نماید. در صورتی که شما مدیر ساختمان هستید، این بیمه نامه قطعا یکی از بیمه های کاربردی برای شما خواهد بود. در واقع بیمه آسانسور نوعی بیمه مسئولیت است که خسارت های وارد شده به اشخاص به علت استفاده از آسانسور را پرداخت می کند.

در این مقاله به طور کامل در مورد بیمه آسانسور، پوشش ها و قیمت آن صحبت شد، امید است توانسته باشیم به تمامی سوالات شما در مورد این بیمه نامه پاسخ داده باشیم. در صورت داشت هر گونه سوال در مورد بیمه آسانسور آنرا در انتها همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا